26 Mart 2009 Perşembe

"AKP hayal kırıklığı yarattı"

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Bingöl Belediye Başkan Adayı Fırat Anlı, AKP’ye muazzam bir tepkinin olduğunu belirterek, yüzde 72’lik oy oranının karşılığının alınmaması insanlarda hayal kırıklığı yarattığını söyledi.
Dün Yaylalı Konağında basın mensuplarıyla bir araya gelen Anlı, 4 miting gerçekleştirdiklerini ve hepsine çok yoğun ilginin olduğunu söyledi.
Avrupa’dan yaklaşık bin ailenin kendisini arayarak seçilmesi durumunda belediyeye bağış yapmak istediklerini belirten Anlı, “Yaklaşık bin ailemiz Bingöl’ün alt yapı ve diğer hizmetleri için 1 milyon Euro bağış yapmak istediklerini söylediler. Bu miktarı az bulup daha fazla bağış yapmak isteyen aileler var. Hepside Bingöl’ün kalkınması ve en iyi hizmeti alabilmesi için çalışacaklarını söylüyor. Bu kaynaklar ile üniversite okuyan öğrencilerimizle burs sağlanabilir. Bu bizler için çok önemli bir adımdır” dedi.
“Belediyeyi birlikte yöneteceğiz”
Temel hedeflerinin projelerini hayata geçirmek olduğunu ifade eden Anlı, “Temel felsefemiz demokratik bir ortamda ilimize hizmet etmektir. Belediyeyi kanaat önderlerimiz, din adamlarımız, eğitimcilerimiz, gençlerimiz ve kadınlarımızla birlikte yöneteceğiz. Aldığımız her kararda onların imzası olacak” dedi.
Birçok yerde kişisel çıkarların toplumsal çıkarların üstüne çıkarıldığını vurgulayan Anlı şunları söyledi: “Böyle olunca hizmet tabi ki engellenmiş olur. Biz bunlara son vereceğiz. Bu anlayış burada yıkılacak. Herhangi bir mahallemizde bir çalışma yaptığımız zaman oraya sandık kurup halkın görüşlerini alacağız. Onların vereceği karara göre hareket edeceğiz. İmar planı bugünkü koşullara uymuyor. Kentsel olarak istenen düzeyde değiliz. Biz evvela çevreye saygılı bir kent modeli inşa edeceğiz. Çöplerimiz derenin içine dökülüyor. Buda ekolojik dengeye zarar veriyor. İlimizde gençlik ve kadın evleri inşa ederek sosyal ve fiziksel gelişime katkı sağlanacak. En önemlisi bir kent meydanı yapmayı planlıyoruz. Meydanın ismi de Yado Paşa kent meydanı olacak. Bizim için yerel değerler çok önemlidir. Her yerde birbirine benzer ve yerel olmayan isimler var. Bunlar bir kentin değerlerini yansıtır. Yerel olan her şeyin ön planda olması ve tanıtılması lazım. Bu tür faktörler dışarıda Bingöl’ün tanınması açısından çok önemlidir. Projelerimiz tüm yaş gruplarının kendinden bir şeyler bulacağı çalışmalar olacak. Ben 29 Mart’tan sonra DTP’nin değil Bingöl’ün belediye başkanı olacağım. Bu süreçte sadece hizmet edilecek ve siyaset bir tarafa bırakılacak. Birçok ailemiz sıcak aştan mahrum durumdadır. Allahın izniyle bizlerde bu ailelerimize kardeş aileler bulup yardımlaşma ve dayanışmayı sağlayacağız” şeklinde konuştu.
“Yılda 10 bin turist ağırlanabilir”
Bingöl’ün turizm potansiyelinin canlandırılması gerektiğini belirten Anlı, “Yılda 10 bin turist ağırlayacak bir ortam hazırlamak mümkündür. Burada oteller yapılabilir. Öncelikle yerel markaların öne çıkarılması gerekir. Örneğin sadece yüzen adalar eşi benzeri olmayan bir doğa harikasıdır. Avrupa’da şuan kardeş kent projeleriyle irtibata geçebileceğimiz 10 tane kent var. Belirli aralıklarla 100 gencimizi yurt dışına gönderip hem oraları tanımalarını hem eğitim görmelerini sağlayabiliriz. Biz kahraman ve Süpermen değiliz fakat bahsettiğim şeylerin hepsi olabilecek çalışmalardır ve olacaktır da. Ben hiçbir zaman yaptığım çalışmalarla ne övündüm nede reklam yaptım. Yenişehir belediyesi katrilyonluk bütçelere sahip olan 60’ın üzerinde belediyeden daha çok proje üretmiş ve daha çok çalışmıştır. Halkımız araştırsın ve birebir öğrensin. Bizlerin bir hatası ve yanlışı olmuş olsaydı veya başarısız olsaydık emin olun bunu çok iyi kullanırlardı. Biz savaşmıyoruz sadece 29 Martta yapılacak demokratik bir seçim için mücadele veriyoruz. Fakat bazı kesimler sanki bir ordu kaybedecek diye havalar estiriyorlar. İnsanları düşman ilan ettiler. En önemlisi düşman cümlesini sarf edenler eğer seçimi alırsa bu düşmanları nasıl idare edecekler. Tek temennimiz halkın iradesine saygı gösterilmesi ve hakarete varacak söylemlerden kaçınmasıdır. Şuna eminiz bu defa kazanan halkımız olacak” dedi.
Bingöl Gazetesi

0 yorum:


Bingöl,Çewlik,DTP,Demokratik,Toplum,Partisi,Bingöl Video,Bingöl Klip,Bingöl Film,Bingöl Online Müzik,Bingöl Röportaj,Bingöl Sanat,Bingöl Kültür,Bingöl Dizi,Bingöl Belgesel,Bingöl Teknoloji,Bingöl Magazin,Bingöl Haber Bingöl ün ilk Haber Portalı, Bingöl, Bingöl, Bingöl Haber, Bingöl, Bingol, Bingol, Bingol,Bingöl ün ilçeleri, Bingöl, Kiğı, Adaklı, Solhan, Yayladere, Genç, Karlıova, Çevlik, Çapakçur, Cevlik, CapakcurBingol, Bingöl Haberleri, Bingöl'de Son Dakika Haberleri, Bingol, Bingöl, Bingöl, Bingöl Spor, Bingöl Belediye Spor

  © Yasak Renkler Dizayn; by qwx | Bu site Anadolu Cumhuriyeti kardeş halklarına adanmıştır. | patatescipsx@gmail.com | 2008

Back to TOP