13 Mart 2009 Cuma

Dtp'den Gövde Gösterisi

DTP'nin bölge gezisi kapsamında Bingöl'de düzenlenen mitinginde konuşan DTP Eşbaşkanı Ahmet Türk, AKP hükümetine çağrıda bulunarak “Şeyh Sait'in mezarı nerede” diye sordu...

DTP'nin bölge gezisi kapsamında Böngöl'e gelen ve aralarında DTP Eşbaşkanı Ahmet Türk, DTP milletvekilleri Sevahir Bayındır, Aysel Tuğluk, Bengi Yıldız, Salahattin Demirtaş'ın da bulunduğu DTP'li grup, Bingöl'ün Solhan İlçesi'nde yüzlerce araçlık konvoy tarafından karşılandı. Buradan Bingöl'e geçen DTP'liler, PTT Kavşağı'nda düzenlenen mitinge katıldı. Yoğun katılımın olduğu DTP mitingine kadınların yoğun katılımı dikkat çekti.

Mitingde ilk konuşmayı belediye başkan adaylığı iptal edilen Ömer Faruk Ersöz yaptı. Ersöz konuşmasında, "Ha ben ha Fırat. Biz biriz, bizim için fark etmez. AKP bu kentte ön seçim yaptı. Oylarını Gümüşkür Köprüsü'nden suya attı. Bizim dilimizi konuşmamızı da istemiyorlar. Zazaca konuştuğum için hakkımda 5 dava açıldı. Bekli bu altıncı dava olacak. Ama biz yinede dilimizi konuşmaya devam edeceğiz" dedi.

DTP Bingöl Belediye Başkanı Fırat Anlı ise, bu meydanların artık kendilerine alışması gerektiğini belirterek, bunun üçüncü buluşmaları olduğunu ve yine on binlerce insanın alanlarda olduğunu söyledi. Anlı, "29 Mart'ta Ersöz'e yapılan haksızlığı gidermek için barış ve kardeşlik için oylarımızı kırmızı güllere vuracağız. Çapakçur Vadisini ıslah ederek, burada spor alanları, piknik alanları oluşturacağız. Bingöl’de Rençber Aziz Kültür Merkezi açacağız. Belediyeyi halkımızla beraber yöneteceğiz. İnşallah bu kalabalıkla birlikte 29 Mart’tan sonra belediye kapısına kadar beraber yürüyeceğiz. Bingöl halkı 29 Mart'tan sonra belediye hizmetleriyle tanışacak" diye konuştu.

DTP Eşbaşkanı Ahmet Türk, 12 Eylüllerin, Ergenekonların ve çetelerin baskılarına boyun eğmediklerini belirterek, halkında baskılara boyun eğmediğini söyledi. DTP'nin Kürt sorunu hakkında ortaya koyduğu çözüm projelerinin görülmediğine dikkat çeken Türk, "Projelerimizi ortaya koyduk gözlerini kapattılar. Operasyonlarla baskılarla Kürt sorununu çözeceklerini sandılar" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın Davos çıkışına da değinen Türk, "Davos fatihi ne yapıyor. Davos'ta bir gazeteci azarlamış sonra da diyor ki İsrail ile ilişkilerimiz devam edecek. Bu nasıl Davos fatihi ki. Biz fatih olmak istemiyoruz. Fatih olmak bir yeri işgal etmektir. Kan akıtmaktır. Biz Başbakan'a 'gel barış adamı ol' diyoruz" diye konuştu.

Türk, Şeyh Sait'in mezarının bulunması için AKP Hükümeti'ne çağrıda bulunarak, hükümetin bir yandan Kürtçe yayına izin verdiğini, diğer yandan Kürtçe konuşanlara dava açıldığına dikkat çekti. Türk, şunları söyledi: "Bunlar halkımızı aldatıyorlar. Kürtçe yayını isteyen biziz. Onlar TRT 6'yı açarak bizim birliğimizi bütünlüğümüzü bozmak istiyorlar. Ana dilimizi konuştuğumuzda davalar açılıyor. Sayın Başbakan halkımızı aldatmasın, halkımızın dilini, kültürünü ve kimliğini inkar ediyorsun. İslamiyet'te bu yoktur. Bizim rüyamız barış rüyasıdır, özgürlük rüyasıdır. Buradan Başbakan'a bir daha sesleniyorum. Kürt sorunu imha ile operasyon ile çözülmez, Kürt sorunu Amerika'da Irak'ta çözülmez. Kürt sorunu Kürtler ile çözülür. Bunu muhatabı da Kürtlerdir."

Bingöl halkına seslenen Türk, 29 Mart seçimlerinde meselenin belediye başkanlığı ve milletvekili meselesi olmadığını belirterek, "29 Mart'ta gücümüzü bu halkın kararlılığıyla ortaya koyacağız" dedi

bingolunsesi

0 yorum:


Bingöl,Çewlik,DTP,Demokratik,Toplum,Partisi,Bingöl Video,Bingöl Klip,Bingöl Film,Bingöl Online Müzik,Bingöl Röportaj,Bingöl Sanat,Bingöl Kültür,Bingöl Dizi,Bingöl Belgesel,Bingöl Teknoloji,Bingöl Magazin,Bingöl Haber Bingöl ün ilk Haber Portalı, Bingöl, Bingöl, Bingöl Haber, Bingöl, Bingol, Bingol, Bingol,Bingöl ün ilçeleri, Bingöl, Kiğı, Adaklı, Solhan, Yayladere, Genç, Karlıova, Çevlik, Çapakçur, Cevlik, CapakcurBingol, Bingöl Haberleri, Bingöl'de Son Dakika Haberleri, Bingol, Bingöl, Bingöl, Bingöl Spor, Bingöl Belediye Spor

  © Yasak Renkler Dizayn; by qwx | Bu site Anadolu Cumhuriyeti kardeş halklarına adanmıştır. | patatescipsx@gmail.com | 2008

Back to TOP